Minne Onnes

Minne Onnes is geboren op 6 november 1935 te Oostmahorn

Zoon van de in Noord-Oost Friesland en vooral op Schiermonnikoog bekende kapitein van de veerboot en tevens zeeschilder Klaas Onnes. Hierdoor waren verf, penseel en doek voor Minne Onnes vanaf zijn prille jeugd vertrouwde attributen.

Liefde voor het schilderen is één ding. Kiezen voor het vak en je brood ermee verdienen is wat anders. Minne Onnes werd op zijn zestiende matroos bij de kustvaart. Ook heeft hij gevaren op de Willem Barentz. Daarna oefende hij verschillende ambachten uit, totdat hij alsnog besloot om te gaan studeren aan een kunstacademie. Hij is dan al 49 jaar.

De academie werd A.B.K. Minerva te Groningen. Direct na zijn academietijd (1984 – 1989) exposeerde hij met succes. Minne Onnes is net als zijn vader bezield door de zee. De kracht van zijn werk ligt in de meer abstracte werken, waarin hij het letterlijke zeegezicht loslaat en de natuurelementen in de kern van de beweging op grote doeken naar voren brengt. Hierbij speelt de romantiek duidelijk een belangrijke rol. Zelf zegt hij over zijn werk:  “Mijn werkwijze is een impressionistische weergave van de zee en het wad, waarin ik mijn gevoelens ten opzichte van de maatschappij en mijn omgeving probeer weer te geven met de hoop dat de beschouwer er iets van zichzelf in terug kan vinden.”

CONTACT

Minne Onnes
m.s.c.onnes@gmail.com
www.minneonnes.com
Telefoon: 0505772242 / 0611851342