Expo in Museum Klooster Ter Apel geopend

Expo in Museum Klooster Ter Apel geopend

Op vrijdag 2 december werd onze tentoonstelling Met het oog op het wad geopend . In de goed gevulde kerk luisterden de aanwezigen achtereenvolgens naar Margriet van Klinken, directeur museum Klooster Ter Apel, Theo de Wit, voorzitter van de Waddenkunstkring en Djoeke Sijens. Als schrijver en publicist schreef Djoeke al veel over de Ploeg en in zijn toespraak legde hij een relatie tussen het werk wat zij op de wadden maakten en wat de leden van de Waddenkunstkring tentoonstellen. Geert en Inge zorgden voor een muzikale omlijsting.

De WKK kunstenaars die exposeren in Museum Klooster Ter Apel zijn: Wim de Boer, Riemke Bouwman, Trijni Holman, Henk ter Horst, Jaap Knip, Minne Onnes, Alexandra Oterdoom, Marius van der Put, Geert de Weerd, Jan Erik Wedholm, Saskia Westenberg, Laura Zwaneveld. Daarnaast exposeert als gastexposant en oud lid van de WKK Rein de Vries en tonen Hartmut Bless,  Karin Mennen, Frank Schuppan, Ellen Schneider-Stötzner, Michael Schildmann van de BBK Ostfriesland hun werk.
De expositie is tot en met 19 maart 2023 te bezichtigen. Meer informatie is te vinden op de site van het klooster. https://www.kloosterterapel.nl/nl/expositie-methetoogophetwad

In het nieuws …

https://www.nieuwsbode.info/nieuws/algemeen/55289/de-waddenkunstkring-exposeert-in-museum-klooster-ter-apel

https://www.westerwoldeactueel.nl/2022/12/03/doeke-sijens-opent-expositie-waddenkunstkring-met-het-oog-op-het-wad-in-museum-klooster-ter-apel/

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.