Werelderfgoedstatus in gevaar

Werelderfgoedstatus in gevaar

De gaswinning in de Waddenzee gaat nog steeds door. De plannen om bij Ternaard gas uit de wadbodem te halen stuit op verzet en toch zegt de minister geen mogelijkheid te zien om het te stoppen.
Wetenschappers vrezen voor verstoring van de zeebodem en het ecologische evenwicht. De angst dat de bodem op termijn zal dalen is groot. In combinatie met de zeespiegelstijging is dat desastreus, omdat wadplaten dan mogelijk niet meer droogvallen en vogels hun voedsel niet meer kunnen bereiken.

UNESCO heeft een ultimatum aan het kabinet gesteld en dreigt om de werelderfgoedstatus van het Nederlandse deel in te trekken als de antwoorden niet bevredigend zijn. Voor 15 januari 2022 moet het ministerie met een reactie komen.

Meer is te lezen in dit artikel: https://www.nu.nl/binnenland/6171819/werelderfgoedstatus-waddenzee-in-gevaar-door-mogelijke-gaswinning.html

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.